Home

Nieuws 1 reactie

Onduidelijkheid embargo-lijst

Doetinchem – Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de Russische boycotlijst. Op de lijst staan producten vrij algemeen omschreven, en daardoor blijkt het in de praktijk onduidelijk wat er wel en niet de grens over mag.

Er staat bijvoorbeeld enkel 'aardappelen: vers of gekoeld' op de lijst, waarbij niet gespecificeerd wordt of het embargo ook voor pootgoed geldt. Afgelopen voorjaar rustte er in eerste instantie ook al een importverbod op pootgoed, wat later tijdelijk werd opgeheven. "We wachten af hoe het gaat lopen", geeft Herman Verveld van handelshuis HZPC aan. "Het duurt bijna driekwart jaar voordat we weer gaan exporteren."

Ook over andere producten heerst onduidelijkheid. Martin Noeverman, directeur van Twentepoort Logistiek, zegt ontzettend veel vragen te krijgen of bepaalde producten wel of niet onder het embargo vallen. "De lijst is wel erg algemeen. En met bederfelijk product is het risico te groot om het te proberen, daarvoor ben je te lang onderweg."

Eén reactie

  • koestal

    De Russen kunnen dit niet lang volhouden ,ze zijn nu al erg afhankelijk van het westen,als het lang duurt krijgen ze binnenlandse oproer door schaarste in de winkels,de russen zijn nu ook al gewend aan de welvaart,kunnen moeilijk weer stappen terug doen,dan daalt de populariteit van Poetin snel

Of registreer je om te kunnen reageren.