Home

Nieuws 3 reacties

Onderzoek naar agrarische gezinsbedrijven van start

Zwolle - Op initiatief van LTO Noord commissie Vrouw & Bedrijf is een onderzoek gestart naar de veranderende rol van het agrarische gezinsbedrijf in de huidige tijd.

De vragenlijst voor dit onderzoek is vorige week gestuurd naar ruim 1.200 agrarische gezinsbedrijven.
Het onderzoek zal worden uitgevoerd door de Hogeschool Windesheim uit Zwolle en het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van Wageningen UR. Het spitst zich toe op de veranderende rollen van de agrarische bedrijven en met name van de verschillende gezinsleden.
Hierbij wordt gekeken hoe de strategische besluitvormingsprocessen met betrekking tot ondernemerschap tot stand komen. Aan de hand van de analyses zal vervolgens worden getracht tot voorzichtige voorspellingen voor de toekomst te komen.

Laatste reacties

  • Weerkundige

    Hebben ze een glazen bol

  • pinkeltje

    Zolang we nog tijd en geld besteden aan dit soort onderzoeken is het in ieder geval nog geen crisis. Laat maar zitten met die veranderende rol. Als ze toch niks te doen hebben zijn er nog wel belangrijkere dingen te onderzoeken. Gezien de belastingdruk en wat er allemaal is aan heffingen en bijdragen je soms niet hoe de overheid steeds zonder geld zit, maar als je weet waar het aan besteed wordt dan is het vrij snel duidelijk.

  • Ferm

    Interessanter was geweest als ze de veranderende structuur van gezinsbedrijven hadden onderzocht mbt kwetsbaarheid in de vrije mondiale markt. Dan hadden we er nog wat aan gehad. Dit lijkt me ook een beetje onzinnig.

Of registreer je om te kunnen reageren.