Home

Nieuws 2887 x bekeken

Nijssen Fourage opheffing schorsing GMP+

Rijswijk – Nijssen Fourage B.V. uit Nieuw-Vennep verwacht dat de schorsing van een GMP+-certificaat binnen een week wordt opgeheven.

Het bedrijf heeft na overleg een viertal zaken aangepast, aldus directeur Gerard Nijssen, die de samenwerking met certificeringsorganisatie Kiwa als heel goed ervaart. Kiwa heeft volgens Nijssen toegezegd op korte termijn een nieuwe audit te doen.

Bij een positieve uitkomst krijgt de onderneming opnieuw het GMP+-certificaat. Op 5 augustus maakte GMP+ bekend dat een certificaat van Nijssen Fourage B.V. is geschorst. Het betreft een GMP+-certificaat voor de handel, collectie en op & overslag van voedermiddelen. Nijssen benadrukt dat de schorsing geen enkel verband houdt met de furazolidon-affaire met besmet veevoer.

Eerder zei Nijssen dat de schorsing gevolg is van een terugroepactie voor stro in 2011, die niet volgens geldende afspraken zou zijn gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.