Home

Nieuws 2 reacties

Moskou inspecteert supermarkten op geboycotte producten

Moskou – De autoriteiten in Moskou stellen een lijst op van het aantal geboycotte producten dat nu nog in de schappen ligt, met daarbij genoteerd voor welke datum zij verkocht zouden moeten zijn.

Vervolgens zullen er na deze datum bij de grote supermarkten in de stad inspecties worden uitgevoerd, om na te gaan of deze producten daadwerkelijk niet meer verkrijgbaar zijn. Dit meldt het Russisch persbureau Itar-Tass woensdagochtend.

Op deze manier wil de gemeente Moskou in de gaten houden dat geboycotte producten niet alsnog via een andere weg het land binnen komen en in de winkels worden verkocht. Supermarktketens zou gevraagd zijn om een lijst aan te leveren waarop zij vermelden hoeveel verboden producten zij nog hebben en voor welke datum deze verkocht zouden moeten zijn. Wanneer deze na de deadline alsnog te koop worden aangeboden volgt een onderzoek. Binnen een maand zouden de eerste inspecties kunnen plaatsvinden volgens een woordvoerder van de gemeenteraad.

Laatste reacties

  • ikkethuis

    ik krijg wel bewondering voor het snelle optreden en afwikkeling van poetin, in zo n groot land. De sanctie lijst werd meteen opgesteld en uitgevoerd, en een hulpkonvooi naar oekraine is ook in een vingerknip geregeld. Dit is allemaal het tegenovergestelde als de eu doet.

  • schoenmakers1

    zou ook iets voor nederland zijn, alle producten die niet volgens nederlandse regels zijn geproduceerd uit de winkel, zou mooi werk zijn voor de NMa

Of registreer je om te kunnen reageren.