Home

Nieuws 1216 x bekeken

Midden-Zweden in greep van bosbranden

Sala - Grote bosbranden bezorgen de brandweer in Midden-Zweden handenvol werk en leiden tot gevaarlijke situaties.

Negen mensen konden ternauwernood met een helikopter worden gered nadat ze waren ingesloten door de vuurzee niet ver van het plaatsje Sala, in de regio Västmanland. Vijf medewerkers van een bosbouwbedrijf konden zich in veiligheid brengen door in een meertje te springen.

De negen ingesloten burgers hielpen mee bij het bestrijden van de brand, die zich dit weekeinde uitbreidde over een oppervlakte van 10.000 hectare. De autoriteiten hebben volgens Zweedse media maandagmiddag een eerste dorp geëvacueerd, Gammelby. Het gaat volgens regionale bestuurders om de grootste brand in circa 40 jaar. Het getroffen gebied ligt ruim 100 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Stockholm.

Foto

  • Midden-Zweden in greep van bosbranden

Of registreer je om te kunnen reageren.