Home

Nieuws 1574 x bekeken

'Meer belangstelling in belegging in grond'

Alkmaar - Grondontwikkeling Nederland ziet een toenemende belangstelling voor belegging in grond.

Het bedrijf, dat particulieren de mogelijkheid geeft om te investeren in grond, zag in het tweede kwartaal van 2014 een toename van de grondverkoop met 14 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal opnieuw een toename in grondverkoop.

In het huidige investeringsklimaat bevindt zich een duidelijke verschuiving van offline beleggen naar online beleggen. "Waarschijnlijk is deze stijging te danken aan het verliezen van vertrouwen in de traditionele beleggingsmogelijkheden. " Aldus Shandar Kooij, directeur van Grondontwikkeling Nederland. Het bedrijf investeert alleen in grond waarbij de gemeente de intentie heeft de grond te (laten) ontwikkelen. Hierdoor is de verwachting dat de bestemming van de grond binnen korte tijd zal gaan wijzigen. Het bedrijf investeert hoofdzakelijk in grond in de Randstad waarvoor aanwijzingen zijn dat er woningbouw of industrie zal komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.