Home

Nieuws 2040 x bekeken 2 reacties

Limburgse akkers extreem drassig

Venlo - Een maand voor de oogst zijn de Limburgse akkers extreem drassig. Al jaren is de grond niet zo nat geweest.

Over een maand begint de oogsttijd en om die mogelijk te maken moet het grondwaterpeil verlaagd worden, maakte het Peel en Maasvallei woensdag bekend.

Het duurt nog zeker een maand voordat de akkers begaanbaar zijn voor de zware landbouwmachines. Het waterschap neemt dan ook maatregelen zoals het verlagen van ruim 1.500 stuwen in sloten en beken in Noord-Limburg. Ook worden oevers extra gemaaid, en dat alles om de afvoersnelheid te verhogen.

Een woordvoerder van het schap sprak woensdag van een ongebruikelijke zomer met extreme neerslag. "Normaal kampen we rond deze tijd met droogte, nu is de grond volledig verzadigd met water'', zei hij.

Een woordvoerster van de Unie van Waterschappen zei woensdag dat soortgelijke maatregelen zoals als bij waterschap Peel en Maasvallei ook worden doorgevoerd bij andere waterschappen.

Laatste reacties

  • Rogé

    Prachtig, het waterschap laat je eerst drie weken verzuipen, en als alle gewassen verrot en kwalitatief verloren zijn, wordt er actie ondernomen.
    Hartelijk dank, voor de snelle reactie. !!

  • sjang

    Och, we hoeven toch alleen nog maar de tarwe van het land te halen, het stro weg te persen, mest uit te rijden en een groenbemester in te zaaien voor 1 september. Tijd zat.

Of registreer je om te kunnen reageren.