Home

Nieuws 879 x bekeken laatste update:8 aug 2014

LTO om tafel om gevolgen boycot op te vangen

Doetinchem – LTO Nederland gaat komende week bekijken op welke manieren de gevolgen van de Russische boycot op de Nederlandse agrarische sector beperkt kunnen worden gehouden.

"Maandag hebben we overleg met VNO/NCW en MKB Nederland om als gezamenlijke ketenpartijen een gemeenschappelijke aanpak af te spreken", aldus LTO-voorzitter Albert Jan Maat. "Doel van dit overleg is om afspraken te maken om te voorkomen dat prijzen enorm gaan dalen. Daarnaast schuiven we komende week aan bij overleg in Brussel om te verkennen welke mogelijkheden er zijn voor compensatie van boeren."

Donderdag werd duidelijk dat Rusland een lijst had opgesteld met producten die werden geboycot uit alle EU-landen, waar onder andere zuivel, vlees en groente- en fruitsoorten opstaan. LTO riep al snel na het bekendmaken van de lijst het kabinet op om maatregelen te treffen om de gevolgen voor Nederlandse boeren en tuinders op te vangen.

"De gevolgen voor individuele ondernemers of voor specifieke regio's zijn vooralsnog lastig in te schatten", gaf Maat aan. "Dat heeft te maken met de grilligheid van de markt en de wisselende dagprijzen."

Of registreer je om te kunnen reageren.