Home

Nieuws

LTO gecharmeerd van CDA-plan toezichthouder

Den Haag - LTO-voorzitter Albert Jan Maat is gecharmeerd van het CDA-plan om een toezichthouder voor de landbouw- en voedselketen in te stellen.

"Het hangt er wel vanaf welke opdracht je zo'n toezichthouder meegeeft", aldus Maat. "Als het gaat om een faire verhouding tussen de verschillende ketenpartijen, is het een prima idee."

Maat zegt "goede verhalen" te horen van collega's van de National Farmers Union in Groot-Brittannië, waar al zo'n toezichthouder is aangesteld.  LTO Nederland verklaarde eerder in een reactie toe te juichen dat de CDA-nota de discussie aanwakkert over de verhoudingen in de keten van producent tot consument.

LTO zegt het van belang te vinden dat elke ketenpartij zijn verantwoordelijkheid neemt voor wat er in de keten gebeurt. Het is volgens LTO van belang dat het mededingingsbeleid wordt herzien. De focus ligt nu vooral op de laagste prijs voor de consument, terwijl het volgens LTO Nederland moet gaan over een eerlijke verhouding tussen alle ketenpartijen en derhalve ook voor de boeren en tuinders.
De organisatie wijst op het project van LTO, FNLI en CBL over het nakomen van afspraken in de keten.

Of registreer je om te kunnen reageren.