Home

Nieuws 851 x bekeken

Koninklijke belangstelling voor Amerikaanse bio-ethanolfabriek

Emmetsburg - Het Nederlandse DSM en het Amerikaanse bedrijf Poet hebben gezamenlijk een bio-ethanolfabriek opgezet, waar restproducten van mais (kolven, bladeren en stengels) worden verwerkt.

De fabriek in Emmetsburg (Iowa) wordt op 3 september officieel geopend door Koning Willem-Alexander.

De nieuwe fabriek heeft de naam Project Liberty meegekregen. Het bedrijf wil jaarlijks 75 miljoen liter ethanol produceren. In het project wordt Nederlandse biotechnologische kennis gecombineerd met Amerikaanse kennis op gebied van logistiek, verzameling van restproducten en de afzet van ethanol.

Amerikaanse boeren profiteren van het project, doordat ze een hogere opbrengst (in dollars) genereren voor hun oogst. Het is voor het eerst dat op deze manier bio-ethanol wordt geproduceerd. De verwachting is dat de techniek wereldwijd navolging vindt.

Aansluitend aan het bezoek in Iowa, zal Willem-Alexander gesprekken voeren met vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven in Iowa en Minnesota en met Amerikaanse bedrijven met relaties in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.