Home

Nieuws

Kamervragen over communicatie NVWA over furazolidon

Den Haag - VVD-Kamerlid Helma Lodders en SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf hebben Kamervragen gesteld over de communicatie van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) over het met furazolidon vervuilde veevoer.

De Kamerleden willen weten of het klopt dat bij dierenartsen gebrek was aan rechtstreekse informatie van de NVWA over het vervuilde veevoer. Ook willen de politici weten hoe de informatievoorziening was richting de veehouders en de brancheorganisaties.

Tijdens een bijeenkomst van de NVV en LTO Varkenshouderij bleek dat varkenshouders kritiek hebben op de informatievoorziening van de NVWA. De NVWA zegt goed te hebben geluisterd naar de ondernemers en dat er is afgesproken met de sector om te kijken wat er eventueel verbeterd kan worden.
De NVWA heeft alle geblokkeerde bedrijven een brief gestuurd waarom ze geblokkeerd waren. De organisatie zegt dat NVV en LTO regelmatig zijn bijgepraat over de laatste stand van zaken. Toen de uitslagen van de onderzoeken bekend waren, heeft de NVWA de bedrijven opgebeld om hen hiervan persoonlijk op de hoogte te stellen. De 97 geblokkeerde varkensbedrijven werden vorige week weer vrijgegeven. Enkele kalverbedrijven zijn nog geblokkeerd. Vier kalverbedrijven zijn geruimd vanwege het vervuilde veevoer.

Lees meer over furazolidon

Of registreer je om te kunnen reageren.