Home

Nieuws 2470 x bekeken 4 reacties

Kamerleden brengen werkbezoek aan Vietnam

Den Haag - Een groep van acht Tweede Kamerleden brengt van zondag tot en met volgend weekend een werkbezoek aan Vietnam. Het gaat om Kamerleden uit de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De Kamerleden willen zich in Vietnam op de hoogte stellen van de politieke en economische situatie in het land en zien hoe de overgang verloopt van een hulprelatie tussen Nederland en Vietnam naar een handelsrelatie. In de hoofdstad Hanoi spreken ze onder meer met politici en vertegenwoordigers van internationale organisaties.

De Kamerleden bezoeken ook de scheepswerf van het Nederlandse Damen Shipyards in Hai Phong. Ook zijn er contacten met andere Nederlandse bedrijven, zoals een brouwerij die onderdeel is van Heineken en een modelboerderij van FrieslandCampina.

De handelsbetrekkingen tussen Nederland en Vietnam zijn naar verhouding intensief. Van alle EU-lidstaten is Nederland de grootste investeerder in Vietnam en de derde handelspartner. 120 Nederlandse bedrijven zijn in het land actief. De handel is in de laatste 10 jaar bijna vertienvoudigd naar een waarde van $3,6 miljard (circa €2,6 miljard).

Er worden vooral zaken gedaan op het gebied van water, landbouw, scheepsbouw, energie en logistiek. In juni waren premier Mark Rutte en staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma nog met een handelsdelegatie van 22 Nederlandse bedrijven in Vietnam.

Laatste reacties

 • LUCTOR

  Is een mooi snoep reisje na het zomer reces levert netto niets op een kamer lid is geen ondernemer.

 • Mozes

  Dat ben ik niet met jou eens @luctor. Het is goed dat kamerleden ook eens kennis nemen van onze handelsbelangen dan alleen maar het verhaaltje van WakkerDier te horen.

 • pinkeltje

  Beetje snoepen zal er wel bij zijn, maar niks doen is waarschijnlijk ook niet echt handig. Het werkt in de politiek net als in het zakenleven, je moet ook af en toe eens even je gezicht laten zien. Kamerleden zijn inderdaad geen zakenmensen maar enige diplomatie is bij dit soort processen de onmisbare olie om de machine te laten draaien. Er wordt wel geld aan onzinniger dingen besteed.

 • RIOGRANDE

  maar in juni er al geweest en nu weer

Of registreer je om te kunnen reageren.