Home

Nieuws 423 x bekeken

Ieren niet tevreden met aanpak Ciolos

Dublin – De Irish Farmers Association (IFA) wil dat minister van landbouw Simon Coveney EU-commissaris Ciolos "dwingt tot een effectievere reactie op het Russische invoerverbod op landbouwproducten".

De IFA vindt dat de commissaris momenteel een 'wait and see' houding aanneemt. ''Maar het is nu tijd om actie te ondernemen om verdere schade aan de exportmarkt te vermijden. De commissaris moet alle mogelijkheden om op de markt in te grijpen die hem ter beschikking gebruiken om verdere verstoring van de prijzen te voorkomen,'' aldus voorzitter Eddie Downey.

De IFA vindt dat ook financiele middelen van buiten het landbouwbudget ingezet moeten kunnen worden om getroffen boeren en tuinders te steunen. ''Ik roep onze minister op om zo snel mogelijk contact op te nemen met Ciolos en ook een spoedzitting van de Landbouwraad te eisen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.