AlgemeenNieuws

Hennep aangetroffen in ligboxenstal

Poppenwier – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân aangehouden op verdenking van het kweken van hennep. In een ligboxenstal aan de Harstawei werd een kwekerij aangetroffen met 200 hennepplanten.

Agenten roken bij de boerderij een zeer sterke henneplucht. De 38-jarige man sprak de agenten aan. Hij werd vervolgens aangehouden. In de ligboxenstal werd een hennepkwekerij met 200 planten aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De hennepkwekerij zal worden geruimd.

Het komt vaker voor dat de politie hennepkwekerijen of drugslaboratoria aantreft op boerenerven. Deze week vond de politie in Moergestel een drugslaboratorium in een schuur bij een boerderij aan de Heuvelstraat. Het ging om een lab dat in bedrijf was voor de productie van drugs.

Vorige maand was het ook raak in Maurik. Daar trof de politie na onderzoek een net geruimde hennepkwekerij aan. In de schuur stonden gebruikte hennepstekken, hennepafval en apparatuur. De stroom werd illegaal afgetapt. De schuur werd tijdelijk gehuurd.

In april dit jaar ontmantelde de politie bij een boerderij nabij een dorp in de gemeente Delfzijl een hennepkwekerij met ruim 700 planten. Daar zijn twee verdachten aangehouden.

De politie laat weten dat drugscriminelen niet vaker dan voorheen hennepkwekerijen en drugslaboratoria inrichten in boerderijen, schuren of stallen. Er vindt volgens de politie een constante beweging plaats. Criminelen grijpen hun kans daar waar zich de gelegenheid voordoet. Dat kan zijn op een industrieterrein in een hal of op het platteland in een lege schuur. De politie roept burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten op deze door te geven aan de opsporingsdienst via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beheer
WP Admin