Home

Nieuws 2353 x bekeken

GMP+ schorst certificaat Nijssen Fourage

Rijswijk – GMP+ heeft het certificaat van Nijssen Fourage B.V. uit Nieuw-Vennep geschorst.

De schorsing betreft een GMP+-certificaat voor de handel, collectie en op & overslag van voedermiddelen. GMP+ meldt desgevraagd dat de schorsing geen enkel verband houdt met de recente furazolidon-affaire, maar gaat niet in op een specifieke reden tot schorsing.
Volgens directeur Gerard Nijssen van Nijssen Fourage B.V. is de schorsing gevolg van een terugroepactie voor stro in 2011. Het bedrijf ging volgens Nijssen zelf over tot een 'recall' maar meldde dit niet volgens de correcte procedure. Deze fout bleef eerder tijdens een audit onopgemerkt, aldus Nijssen, die zegt zijn beklag over de gang van zaken te hebben gedaan bij de brancheorganisatie Nevedi.
Nijssen Fourage B.V. levert onder meer ruwvoer, bodembedekking, mest en transportdiensten. Het bedrijf stamt uit 1938 en telt volgens haar website ongeveer zeventig personeelsleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.