Home

Nieuws 703 x bekeken 2 reacties

Franse landbouwminister mag blijven

Parijs - Landbouwminister Stephane Le Foll zal zijn loopbaan kunnen voortzetten, ook al heeft de socialistische Franse premier Manuel Valls het ontslag van zijn kabinet aangeboden bij president Francois Hollande.

Die verwachting spreken analisten uit, nadat Valls van de president de opdracht kreeg een nieuwe regering te vormen, "overeenkomstig de richting die de president voor ons land heeft bepaald".

De politieke crisis in Frankrijk vindt zijn oorzaak in het Europese begrotingsbeleid, dat niet toestaat dat het begrotingstekort oploopt tot boven de 3 procent van het bruto nationaal product.  Socialistisch minister Arnaud Montebourg (economische zaken) drong aan op een ander economisch beleid, waarbij de Franse regering minder aan de leiband van de Duitse bondskanselier Angela Merkel loopt.

Bij de groep ministers die Valls in zijn nieuwe ploeg wil opnemen zijn naast de landbouwminister ook de minister van financiën, Michel Sapin en minister van defensie, Ycves Le Drian.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Het is een gewoonte in Frankrijk om na een paar jaar enkele ministers te vervangen. Voordeel is dat er meer ex-ministers komen die een mooi (minister)pensioen krijgen. Het nadeel is dat de ministers alleen voor de korte termijn zorgen en dus niemand voor de lange termijn gaat. Ook voor de president heeft het voordelen omdat hij straks weer anderen de schuld kan geven dat er niets goeds gebeurd in Frankrijk. Brussel wordt ook weer een tijdje aan het lijntje gehouden want nieuwe ministers moeten natuurlijk even ingewerkt worden.

  • John Fr

    Stephane Le Foll , is natuurlijk ook de enige die ook maar 'iets' van de nieuwe PAC 2014 (GLB) begrijpt en zoals @farmerbn terrecht opmerkt dat de nieuwe ministers natuurlijk wel even ingewerkt moeten worden , het kort isdag tot 2015 ! Het is weer een tipisch staaltje van ''patriottisme' van Arnaud Montebourg en er zijn er meer die hetzelde denken, het rommelt al langer in regerende Parti Socialiste!

Of registreer je om te kunnen reageren.