Home

Nieuws 865 x bekeken 2 reacties

Fontane groeide 9 ton in twee weken

Steenderen – De hectareopbrengst van Fontane is in twee weken met 9 ton per hectare gestegen.

Aviko Potato oogstte in week 34 gemiddeld 66 ton bruto per hectare. Twee weken daarvoor was dat nog 57 ton.

De opbrengst is zes ton hoger dan het vierjaarlijks gemiddelde in week 34. Dat ligt bij Fontane op 60 ton per hectare. Ook de grofte en het onderwatergewicht zijn bovengemiddeld. Volgens Aviko Potato viel 78 procent van de Fontane-aardappelen in week 34 in de maat 50-op. Het vierjaarlijks gemiddelde ligt op 75 procent. Het onderwatergewicht zit op 387 gram (40-op). Dat is 7 gram meer dan het vierjaarlijks gemiddelde van 380 gram.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Dacht eerst dat Fontane een meisjesnaam was.

  • j.t.832

    waarom neemt Aviko de proefpercelen uit zuid nederland die in de voorbemonstering zaten en nu verzopen zijn en waar niets meer zit niet mee in de gemiddelden?? Ook raar: iedereen klaagt over lage owg zelfs in Wallonië is dat een groot probleem, alleen Aviko heeft hier geen last van, het is zelfs hoger in een natte afrijpingsmaand. Knap werk!!

Of registreer je om te kunnen reageren.