Home

Nieuws 3 reacties

FNSEA wil spoedoverleg met Hollande

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA wil 'op de kortst mogelijke termijn' een gesprek met president Hollande over het Russische invoerverbod voor landbouwproducten uit de EU.

Voorzitter Xavier Beulin heeft dat in een openbaar gemaakte brief aan Hollande laten weten. ''Ik wil geen verdere besluiten van de WTO afwachten maar u zo snel mogelijk spreken over de gevolgen voor onze boeren en tuinders en wat we daaraan kunnen doen.'' Beulin stelt opnieuw zich vooral zorgen te maken over het feit dat oorspronkelijk voor de Russische markt bestemde producten nu elders in Europa verkocht gaan worden "waar de situatie voor veel groente en fruit op dit moment toch al onhoudbaar is".

Laatste reacties

  • farmerbn

    De producten die naar Rusland zouden gaan en nu dus niet meer toegang krijgen moeten we vernietigen anders krijg je dat ze op de bestaande markten komen en de prijzen over de hele linie negatief beinvloeden. Beter bv 5% weggooien en voor 95 % een goede prijs dan voor 100% een lage.

  • koeboertje

    Wie betaald die 5% ?

  • farmerbn

    Diegene die hem nu ook betaalt (en hopen dat de politiek zijn rug recht houdt).

Of registreer je om te kunnen reageren.