Home

Nieuws 6 reacties

'Explosieve groei primaire klanten Lidl'

Doetinchem – Discountsupermarkt Lidl wint steeds meer 'primaire klanten', terwijl juist steeds minder consumenten Albert Heijn zien als hun basissupermarkt.

Dat blijkt uit jaarlijks consumentenonderzoek van accountantsbureau Deloitte, geciteerd door Distrifood, een zusterblad van Boerderij. Intussen ziet 13,3 procent van de Nederlanders de Duitse prijsvechter als zijn voornaamste supermarkt.

Het percentage lag een jaar geleden op 10,7 procent. Een jaar eerder was dit echter nog 31,1 procent. Lidl's Duitse aartsrivaal Aldi is voor 5,1 procent van de Nederlanders de eerste supermarkt, terwijl vorig jaar nog 4,1 procent de keten als zodanig bestempelde. Daarmee is een voornamelijk op lage prijzen gerichte supermarkt nu voor één op de vijf consumenten de belangrijkste supermarkt. Lidl en Aldi zijn wel verschillend van opzet. Lidl heeft de laatste jaren met name fors ingezet op het AGF-schap.

Albert Heijn blijkt marktleider: 28,1 procent van de ondervraagden noemt de keten als belangrijkste supermarktketen.

Laatste reacties

 • info36

  Hoezo is de consument duurzaam ingesteld? Ze gaan alleen voor de goedkope rommel. Voedsel mag en moet niets kosten.

 • BoB de Bakker

  De consument raakt ook door haar centjes heen, de lasten zijn de afgelopen jaren behoorlijk verhoogd terwijl het loon niet meestijgt. Geen wonder dat ze voor een goedkope winkel kiezen.

 • info36

  Dat is aan de vakanties niet te merken.

 • bankivahoen

  Er komen nog maar liefst 3 nieuwe supermarktketens bij die de strijd aan gaan met Aldi en Liddl. Kortom maak de borst maar nat als primaire producent. De naam van een van die nieuwe ketens heet 'gekke Gerrit' , nou dat zegt genoeg !

 • farmerbn

  Heb niet veel vertrouwen in een onderzoek waar consumenten of burgers gevraagd worden over hun koopgedrag. Beter is het om omzetcijfers te vergelijken en dit is mogelijk omdat Deloitte het onderzoek heeft uitgevoerd. Behalve als de supermarkten Deloitte geen toestemming geven om die cijfers bekend te maken wat ik dan wel weer kan begrijpen.

 • BoB de Bakker

  @info36, varkenshouders gaan ook nog steeds op vakantie!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.