Home

Nieuws 484 x bekeken

Economische groei eurozone valt stil

Luxemburg - De economische groei in de eurozone is in het tweede kwartaal gestagneerd ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

 

Daarmee presteerden de euro-economieën iets slechter dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een vooruitgang met 0,1 procent, waarmee de groei een fractie lager zou zijn uitgekomen dan in het eerste kwartaal. De groei in de eurozone werd geremd door de tegenvallende ontwikkelingen in Duitsland en Italië. In beide landen ging de economie 0,2 procent achteruit ten opzichte van het eerste kwartaal. Nederland en Spanje deden het aanmerkelijk beter met plussen van 0,5 en 0,6 procent. De Franse economie vertoonde voor het tweede achtereenvolgende kwartaal groei noch krimp.

Of registreer je om te kunnen reageren.