Home

Nieuws

EU financiert promotie landbouwproducten

Den Haag – De Europese Unie biedt weer financiële ondersteuning aan organisaties om voorlichting over Europese landbouwproducten te bevorderen.

Vanaf volgende week dinsdag 12 augustus kunnen aanvragen worden ingediend.

Sector- en beroepsorganisaties die representatief zijn voor de landbouwsector kunnen een aanvraag indienen. Als deze wordt goedgekeurd, vergoedt de EU tot maximaal 50 procent van de gemaakte kosten van een project. Het gaat dan om campagnes die de landbouwsector promoten, door bijvoorbeeld reclame te maken voor de kwaliteit of milieuvriendelijkheid van een product, of een streekproduct met een beschermende naam, zoals bijvoorbeeld de Opperdoezer Ronde, in de schijnwerpers zetten.

Aanvragen kunnen tot en met 30 september worden ingediend bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. De EU wil met deze co-financiering voorlichting over de afzet van Europese landbouwproducten binnen Europa bevorderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.