Home

Nieuws 10407 x bekeken 30 reacties

Drugsafval over akkers Brabant gesproeid

Uden/Goirle - Honderden liters drugsafval zijn geloosd in de gieropslagplaatsen van boerderijen in Noord-Brabant. De chemische producten kwamen zo in de mest terecht en zijn uitgereden over akkers.

Dat zeggen de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en de burgemeesters van Uden en Goirle zaterdag in EenVandaag.

Inspecteur Jordi van der Steen van de Omgevingsdienst zegt dat er  "honderden tot duizenden liters per keer'' worden gedumpt op de boerderijen. In Riel bij Tilburg is onlangs drugsafval gevonden in een gierput onder een oude koeienstal. "We weten dat er meer plekken zijn waar de gierkelder gebruikt wordt om van het afval af te komen'', zegt Van der Steen.

Laatste reacties

 • Ferm

  Krijg je met dit gedoogd beleid van de regering. Met de straffen die staan op produceren e.d. is het een walhalla voor deze lieden. Een ander zit met de rotzooi op deze manier. Niet alleen wat deze dumping betreft, maar ook dat je je hart vasthoudt of jou kind niet aan die gemakkelijke verleiding weerstand kan bieden. Handel/economie, daar draait alles blijkbaar om in Nederland.

 • aqwzsx12

  nu weet ik ten minste van waar die topopbrengsten in uien en aardappelen komen! ik wil dit ook...en snel

 • Burnetti

  Uitzending op Avro tros Ned. 1.
  2 burgemeesters (Goirle en Uden) aan het woord.
  Omgevingsdienst heeft NVWA ingeschakeld.
  Politiefunctionaris (2e kamer) geeft zijn visie.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • alco1

  @Paysanne. Hier ben ik het een keer 100% met je eens. Het drugsbeleid hoort ja of nee te zijn. Nee kan gewoon niet, dat is in het verleden al lang bewezen. Dus legaliseren, want met dit gekwakkel loopt het alleen maar gruwelijk uit de hand.
  -Verkeerde mensen worden steenrijk.
  -Kwaliteit kost mensenlevens
  -Mensen gaan stelen of prostitueren om het te bekostigen
  -Veiligheid in het verkeer holt achteruit
  -Politie heeft wel wat anders te doen
  Bij legaliseren hoort wel dat de handel staakt, dit kan door verslaafden ( na bloedonderzoek )met eigen pas, alleen voor zichzelf kunnen kopen.
  Nieuwe verslaafden zullen sterk verminderen, omdat er niet meer gepusht wordt, want zodra iemand verslaafd wordt is de lucratieve handel weg, omdat ie het legaal kan kopen.
  Zo sterft dus het hele gebruik uit.

 • fred10marg

  @alco het gebruik zal niet uitsterven
  de mensheid rookt toch ook nog steeds
  verder zie ik niks over de drugs die in de plant terecht komt en daarna in de koe en dan in de melk. denk verder volksgezondheid

 • alco1

  @fred. Als rokers alleen als verslaafd roker met een eigen identificatiepas elke dag alleen voor henzelf rookgerei ergens kunnen afhalen, dan zullen ze dit doen, als het nergens anders te koop is. Er zullen echter geen nieuwe rokers gepusht worden om te beginnen.

 • c.putten

  een opgeklopt verhaal met als gevolg wij straks de mest moeten laten annalyseren voordat we het mogen afvoeren. zo werkt de overheid nou eenmaal ,altijd het paard achter de wagen spannen en het probleem waar het mee begon niet aanpakken.

 • koestal

  als het maar niet in de melk komt,verder maakt het niks uit,fosfaat en ammoniak mag ook al bijna niet meer

 • Villakobus

  @paysanne Gedoogd beleid of gedoogbeleid? Dat maakt nogal een verschil :)

 • koestal

  Eerder rook het in Brabant altijd naar varkens ,nu eens weer een ander luchtje !

 • Ferm

  @Villakobus, ik bedoel hier gedoogbeleid: wel strafbaar, maar niet vervolgt worden.

 • leo,s vriend

  Koestal, maakt wel wat uit, de smerige chemicaliën in dat afval zijn niet echt goed voor het bodemleven,laat staan dat de sterke zuren zware metalen oplossen die vervolgens in de gewassen komen.

 • koestal

  mts.menkhorst ! alles gewoon verbieden,maar wat dan nog ?

 • koestal

  nu de gieropslag ook nog vergrendelen of afsluiten

 • info104

  We krijgen al genoeg in de mest zoals alle reinigingsmiddelen van de melktank/lokaal en van de stallen als ze worden ontsmet met halamiet ed. daar hoeven die chemische middelen van een ander niet meer bij , maar ook hiervoor is de boer weer een makkelijke prooi. Laat die criminelen gewoon met naam en toenaam op een lijst terecht komen, de veehouder die verkeerd veevoer aangeleverd krijgt staat ook met name genoemd. WAT EEN WERELD

 • Burnetti

  Dit zijn criminelen die gebruik maken van het gemak waarmee afvaldump in (oude) gierkelders mogelijk is.
  In de reportage werd een onderzoek getoond in een leegstaande boerderij.
  Het rechercheteam dat hier landelijk 4 gespecialiseerde medewerkers voor heeft doet per dag 2 vondsten. De groei van de labs is explosief. Het team kan het aanbod niet aan. Den Haag is aan zet.

  Nederland ('Ons Brabant') ligt op de aanvoerroute van Wereldhaven Rotterdam naar Europa. Gemoedelijk Brabant is een tussenstop voor criminelen.

 • agratax2

  Nu zijn het nog oude leegstaande stallen waarvan de put wordt gebruikt. Hoe lang duurt het nog dat de heren de eerste de beste mestput / silo als stortput gebruiken? Wat zijn de gevolgen van mest + XTC afval? Gaat dit mengsel een chemische reactie aan en vormt het dan giftige gassen of drogerende gassen?

 • cornelis 22

  Boeren moeten toestemming krijgen om zware automatische wapens te dragen als bescherming tegen dit tuig.

 • Bacon

  Ja en de boer krijgt straks de rekening gepresenteerd.Ze zullen vanuit den Haag straks te horen krijgen dat hun terrein hermetisch afgesloten dient te zijn met hekwerk.Ook de put zal wel vergrendeld dienen te worden.Is dit alles uitgevoerd zoeken de bendes wel nieuwe locaties waar men illegaal gaan storten.

 • agratax2

  @cornelis22 Je wapen idee lijkt me link, de drugs maffia heeft al wapens en zal de boer altijd een slag voor zijn. Een hond ter grote van een bruine beer, die maakt indruk. Train hem dat de crimineel het erf op kan komen, maar het erf weer af moet met alle middelen die de hond heeft voorkomen worden.

 • Dhr Loonen

  Het nieuws komt van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.
  Een dienst waar elke medewerker zich op dit moment onmisbaar probeert te maken om maar te kunnen blijven en waar volledig naast elkaar wordt gewerkt.
  Ik zou eerst maar eens een onderzoek beginnen hoe deze dienst tot de bevindingen is gekomen die ze nu naar buiten brengen voor dat ik ze verder zou durven publiceren.
  Je hoort mij niet zeggen dat er niets aan de hand is, ik heb zelf een afgelegen gebouwtje in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en wordt dus ook wel eens benaderd of ik het niet wil verhuren dus je hoort nog wel eens wat.
  De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zoekt echter in de mest naar bepaalde ( afbraak )stoffen die op een veebedrijf helemaal niet zo vreemd zijn voor de ontsmetting van gebouwen en voertuigen .
  Dat er in mest wel eens een restant van een chloorproduct zit is hun al vreemd.
  Je hoort mij dus niet zeggen dat er niets aan de hand is maar een restant van een chloorproduct, salpeterzuur of formaldehyde is niet per definitie een dumping van een lab.

 • Burnetti

  Beste heer Loonen
  Met alle respect maar het functioneel parket en de druglabspecialisten weten wel waarnaar ze zoeken. Deze werken niet voor de milieudienst maar voor justitie.

 • koestal

  Boeren worden strenger gecontroleerd dan drugscriminelen,boeren weten ze wel te vinden,er is nog wel wat te doen voor de overheid,veevoer wordt wel streng gecontroleerd ,en o wee als ze wat vinden ,dan is de wereld te klein

 • Burnetti

  Beste koestal, kun je me eens uitleggen waar in Nederland boeren door justitie worden gecontroleerd?
  Als je de overheid decimeert wordt Nederland Maffialand.

  Ik vraag me wel eens af of dat met de terugtrekkende overheid al zo is.

  Maar ga gerust door met je commentaar op het gezag.
  Maar bedenk dan dat dit is wat je wilt en krijgt.

 • koestal

  Burnettie,boeren worden door de AID en NVWA streng gecontroleerd,overal staan strenge straffen op,als een koe een beetje in de stront ligt ,zijn ze zo bij je ,halen het vee weg ,en je krijgt nog een dikke boete,laat die lui eens los op de drugsmaffia,maar die staan direct klaar met een pistool,dan hebben ze niet zoveel zin

 • Burnetti

  Koestal het is precies andersom: minder controles, meer criminelen.

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.