Home

Nieuws 5 reacties

Dijksma wil overleg aansprakelijkheid vleesketen

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken wil spoedig in overleg met het agrarisch bedrijfsleven om te bezien hoe problemen zoals vervuild veevoer in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Donderdagavond werden 97 varkensbedrijven die geblokkeerd waren vanwege vervuild veevoer vrij gegeven. Vier kalverbedrijven worden vanwege het verboden furazolidon in het veevoer geruimd. Een vijfde kalverbedrijf dreigt ook geruimd te worden. Twee andere kalverbedrijven worden nog onderzocht.
Dijksma wil onder andere met het bedrijfsleven spreken over het verder doorvoeren van de privaatrechtelijke ketenaansprakelijkheid. Dijksma vindt dat de veiligheid, kwaliteit en integriteit van de hele keten beter moet worden geborgd.

Laatste reacties

 • Burnetti

  Goed initiatief!

 • zon

  De sector(trustfeed)had dit op moeten lossen.
  Nu komen er weer meer controles en ambtenaren die de kostprijs maar weer eens opdrijven.
  En de boer is weer de dupe.

 • arib

  Ja Zon, gelijk heb ie. Sector verenig u; richt een productschap op !

 • arib

  Ja Zon, gelijk heb ie. Sector verenig u; richt een productschap op !

 • vandenbrand

  Veel voerleveranciers hebben in hun algemene voorwaarden hun aansprakelijkheid van zaken die zij niet 'wisten' uitgesloten, terwijl zij daar wel verantwoordelijk voor zijn en de maximale aansprakelijkheid behoorlijk gelimiteerd in het nadeel van de boer.

  Helaas zijn er maar weinig agrarische bedrijven die deze voorwaarden hebben verworpen of opgezegd of eigen algemene voorwaarden hanteren, waarin het agrarische bedrijf de aansprakelijkheid beperkt tot een maximum, hetgeen elk ander bedrijf in Nederland wel geregeld.

  Dit kan nog steeds anders, maar dan zullen alle boeren en belangenorganisaties weerstand moeten bieden tegen leveranciers.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.