Home

Nieuws 354 x bekeken

Cao-overleg voor groentegroothandel verkeert in impasse

Hoofddorp - De onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden over een nieuwe cao voor de groothandel in groente en fruit zijn afgebroken, dat meldt de CNV Dienstenbond.

Breekpunt is de wens van de werkgevers om een lagere instapschaal voor beginnende jonge werknemers in te voeren. In de sector werken 8.500 uitzendkrachten op een totaal van bijna 27.000. Nog eens 4.000 mensen hebben een tijdelijke arbeidsovereenkomst.
Volgens de werkgevers is de invoering van een instapschaal voor de ondernemers heel belangrijk. Bedrijven willen jongeren de kans geven ervaring op te doen, maar niet tegen dezelfde beloning als vaste krachten, aldus een werkgevers-woordvoerder.

Een instapschaal in de cao-lonen betekent een lagere loonschaal voor uitzendkrachten die onder de huidige laagste loonschaal ligt. Pas na een jaar hebben ze de mogelijkheid om een vast contract te krijgen. De bonden willen daar niet aan meewerken. Per 1 januari 2015 is al geregeld dat uitzendkrachten meteen op de eerste dag het salaris krijgen van de inlener en daar willen de bonden niet van af wijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.