AlgemeenNieuws

‘Boycot treft Russische consument hard’

Berlijn – De Duitse landbouwminister Christian Schmidt kan nog niet zeggen welke gevolgen de Russische boycot van voedingsproducten concreet zal hebben voor de Bondsrepubliek. Hij waarschuwt wel dat de gevolgen voelbaar zullen zijn, ook en niet op de laatste plaats voor de Russische consument.

“Een complete invoerstop roept ook de vraag op hoe de Russische bevolking van voedsel zal worden voorzien”, aldus Schmidt, die zich samen met de Europese commissie beraden wil over de situatie. Doel is met name om een overzicht op tafel te krijgen van de gevolgen van de boycot van vlees, zuivel, groente. fruit en vis uit de EU.

De waarde van de Duitse landbouw- en voedingsexport naar Rusland bedroeg vorig jaar €1,6 miljard. In de periode januari tot en met mei van dit jaar was de waarde rond de €500 miljoen ofwel 25 procent minder dan in dezelfde periode van 2013. Door de veterinaire sancties liep de vleesexport afzonderlijk bekeken met 80 procent terug en van zuivel met 44 procent naar respectievelijk €28 miljoen en €44 miljoen.

Beheer
WP Admin