Home

Nieuws 3 reacties

€607 miljoen aan plattelandsgeld nu definitief

Brussel – De Europese Commissie heeft vrijdag ingestemd met de door Nederland opgestelde partnerschapsovereenkomst. Daarmee is de €607 miljoen aan EU-geld voor plattelandsbeleid die Nederland zal ontvangen nu definitief vastgesteld.

In totaal zal Nederland tot en met 2020 ruim €2 miljard vanuit Brussel ontvangen. In de overeenkomst is vastgelegd hoe dit geld het beste besteed kan worden. De Europese investeringen zijn onder meer bedoeld voor innovatie en om het concurrentievermogen van het midden- en kleinbedrijf te vergroten.

Eerder dit jaar maakte het ministerie van Economische Zaken al bekend hoe Nederland de plattelandsgelden zal gaan verdelen, oftewel hoe zij invulling zullen geven aan de tweede pijler van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Jaarlijks zal er circa €87 miljoen beschikbaar zijn voor plattelandsontwikkeling, waarvan €43,2 miljoen bestemd is voor natuur en landschap, waaronder agrarisch natuurbeheer. Daarnaast gaat er onder andere €20,1 miljoen naar versterking van innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht van de agrarische sector.

De afgelopen maand sloot de Europese Commissie al partnerschapsovereenkomsten met onder andere Bulgarije en Roemenië.

Laatste reacties

  • koestal

    ja hoor ,er gaat weer veel geld naar natuurorganisaties,uiteindelijk zal er weer minder op het boerenerf terecht komen,Dijksma krijgt weer haar zin

  • Barneveldsei

    De directie van natuur organisatie 's hebben nog geen bonus boven op hun salaris gehad. Dat geld komt uit Brussel.

  • henk11

    in Brussel zullen ze Sharon vast wel lief vinden

Of registreer je om te kunnen reageren.