Home

Nieuws 1 reactie

Zeven Polen overleden bij ongeluk boerderij

Karczówka – Op een Poolse varkenshouderij in Karczówka niet ver van de Duitse grens, zijn zeven mensen omgekomen bij een ongeluk met een beerput of 'septic tank'.

Dat melden Poolse media. Eén persoon raakte buiten bewustzijn toen hij een ontstopte buis wilde doorsteken, waarna anderen probeerden deze persoon te redden.
Poolse media baseren zich op woordvoerders van de brandweer, die denken dat inademen van waterstofsulfide het zevental fataal werd. Slechts twee ademteugen zouden voldoende zijn om een persoon het bewustzijn te doen verliezen. Het eerste slachtoffer zou de boer zelf geweest zijn en onder de andere slachtoffers zijn een tweetal zonen en een dochter van de man. Het jongste slachtoffer was een 18-jarige medewerker.
Een achtste persoon, een 45-jarige vrouw, overleefde het incident maar ligt volgens de krant Wiadomosci op de Intensive Care. Door het ongeluk blijven volgens de krant vijf kinderen als wees achter. De tank zou 5 bij 10 meter groot zijn geweest.

Eén reactie

  • koestal

    wat weer een drama !

Of registreer je om te kunnen reageren.