Home

Nieuws 1 reactielaatste update:1 aug 2014

Yara investeert in Zeeland

Sluiskil – Kunstmestconcern Yara investeert €170 miljoen in een nieuwe fabriek in het Zeeuwse Sluiskil. De nieuwe fabriek komt naar verwachting eind 2017 in bedrijf en gaat de productie van kunstmestkorrels overnemen van een bestaande productiefaciliteit in Sluiskil.

Enkele jaren geleden investeerde het Noorse moederconcern al honderden miljoenen in het complex, waar circa 600 mensen werken.
De investering lijkt opmerkelijk, omdat chemiereuzen vanwege hoge energielasten de laatste jaren juist investeringen in Nederland hebben teruggeschroefd. Vaak zijn bedrijven de Atlantische Oceaan overgestoken omdat in de VS door sterk gegroeide schaliegaswinning energie goedkoop is. Volgens Yara blijkt uit de investering dat het moederbedrijf veel vertrouwen heeft in de Nederlandse organisatie.
Het bedrijf verwacht niet dat de investering extra banen schept, maar benadrukt dat zo wel werkgelegenheid behouden blijft.

Eén reactie

  • farmerbn

    Je kunt twee dingen doen: gas transporteren en kunstmest produceren bij de kunstmest-afnemers of gas lokaal gebruiken en de kunstmest transporteren. Je kunt makkelijk uitrekenen wat het gunstigste is.

Of registreer je om te kunnen reageren.