Home

Nieuws 606 x bekeken

Winst Syngenta licht gedaald

Bazel – Syngenta heeft het eerste halfjaar van 2014 een nettowinst geboekt van $1,39 miljard (€1 miljard), 1 procent minder dan een jaar eerder.

De Zwitserse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden zag de omzet met 1 procent toenemen tot omgerekend €6,3 miljard. Een late start van het Amerikaanse seizoen leidde tot minder verkopen van middelen.
Noord-Amerika is voor Syngenta qua omzet de na de verkoopregio Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EAME) de belangrijkste markt. Het bedrijf zag de omzet in Noord-Amerika 7 procent dalen tot omgerekend €1,78 miljard. De omzet in verkoopregio EAME steeg 5 procent tot omgerekend €2,4 miljard. In Latijns-Amerika en Azië bedroeg de groei respectievelijk 8 en 4 procent.
In Europa had Syngenta het meeste succes in Spanje en Portugal en in Oost-Europa. In Oekraïne werden prijzen fors verhoogd om de waardedaling van de lokale munt te compenseren. In Latijns-Amerika vond sterke groei plaats ondanks droogte in Brazilië en Argentinië, wat leidde tot minder verkopen van niet-selectieve herbiciden.
Net als in Noord-Amerika verkocht Syngenta in Latijns-Amerika bewust minder Touchdown-herbicide, in een poging boeren aan producten met hogere toegevoegde waarde te brengen. Syngenta denkt dat omzetgroei de komende maanden een stimulans zal krijgen wanneer boeren in vooral Brazilië met hogere inkomens in de laatste jaren op zak inzetten op een grote oogst. Syngenta verwacht veel van de lancering van de fungicide Elatus in de regio.
Syngenta houdt dan ook vast aan zijn groeidoelstelling van 6 procent op jaarbasis. Syngenta geldt als grootste producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden wereldwijd, nog voor Bayer CropScience en Monsanto.

Of registreer je om te kunnen reageren.