Home

Nieuws

Wessanen scoort met natuurvoeding

Amsterdam - Levensmiddelenconcern Wessanen heeft de winst bij een vrijwel gelijkblijvende omzet flink zien stijgen in het tweede kwartaal. Vooral de divisie natuurvoeding deed het een stuk beter dan vorig jaar. Dat blijkt uit donderdag gepresenteerde cijfers.

De winst in de Branded-divisie, waaronder de natuurvoedingsactiviteiten vallen, kwam uit op €8 miljoen, tegen een verlies van €1,3 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar. De verkoop van groothandel Natudis, met de winkelketen Natuurwinkel en de diepvriesdivisie Izico, leverde een extra resultaat op waardoor de nettowinst van het hele concern in het tweede kwartaal uitkwam op €41 miljoen.

De omzet over het tweede kwartaal voor Wessanen bleef met €142,9 miljoen bijna stabiel. Branded zag op autonome basis de omzet met 0,2 procent afnemen. Onderliggend, exclusief wisselkoerseffecten en andere eenmalige kosten, steeg de omzet bij de tak echter met 4 procent. Volgens topman Christophe Barnouin groeit de markt voor gezonde producten nog altijd, ondanks de economische tegenspoed in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.