Home

Nieuws 2188 x bekeken 2 reacties

Waterschappen constateren overtredingen

Venlo – Waterschappen uit Limburg en Noord-Brabant constateerden overtredingen bij boeren tijdens een gezamenlijke controle. Twee bedrijven kregen een waarschuwing.

De waterschappen Peel en Maasvallei, De Dommel en Aa en Maas voerden donderdag gezamenlijk controles uit op de naleving van milieuwetgeving. De controles vonden plaats bij agrarische bedrijven op de grensgebieden van de waterschappen.

Er werd gecontroleerd in Someren, Venray, Overloon, De Rips, Meijel, Ospel, Asten en Neerkant. In totaal zijn dertien bedrijven bezocht. Twee bedrijven kregen een waarschuwing voor het niet op orde hebben van de afvoer van percolaat. Dit is vervuild water uit mestopslag en voerkuil. Deze bedrijven krijgen op korte termijn een hercontrole. Er zijn twee overtredingen geconstateerd. In beide gevallen had de boer op een verkeerde plek gewasbeschermingsmiddel gespoten.

De waterschappen controleerden of opslag van voer en mest op het erf op de juiste manier gebeurt. Afspoeling van (mest)stoffen door bijvoorbeeld regenval van het erf in het oppervlaktewater is niet toegestaan. Ook keken de controleurs of spuitmachines niet in de openlucht staan, zodat gewasbeschermingsmiddelen mogelijk in het water terecht kunnen komen. Tevens richtte de controle zich op het erf zelf. Dit moet schoon zijn. Tot slot is er gekeken of lozing van afvalwater volgens de wettelijke regels gebeurt.

De drie waterschappen voerden de controles gezamenlijk uit om de samenwerking tussen de organisaties te bevorderen.

Laatste reacties

  • mark mortel

    Controles waren onaangekondigt en ongevraagd kwamen controleurs van achteren het bedrijf op gelopen om te rond neuzen, honds brutaal

  • henkgrootens

    Mark Mortel, dien je toch een klacht in bij het bestuur van het waterschap. Een controleur moet zich eerst identificeren voordat ie gaat rondneuzen op prive terreinen (hij mag dat wel).

Of registreer je om te kunnen reageren.