Home

Nieuws 628 x bekeken

Waterschap inspecteert beken en buffers na wateroverlast

Sittard - Waterschap Roer en Overmaas inspecteert vandaag de beken en regenwaterbuffers in Zuid- en Midden-Limburg na de wateroverlast van de afgelopen dagen. Het waterpeil daalt weer, al zitten de beken en regenwaterbuffers nog vol.

Het peil in de Roer ter hoogte van Vlodrop (Roerdalen) en Roermond stijgt nog, maar dit levert naar verwachting geen wateroverlast op. Het waterschap blijft wel alert op de waterstanden, aangezien beken en regenwaterbuffers nog enige tijd nodig hebben om de extreme hoeveelheid water van de afgelopen dagen af te voeren. Vandaag vinden inspecties plaats om het gebied te inventariseren en eventuele reparaties uit te voeren.

In het algemeen hebben beken en regenwaterbuffers de extreme hoeveelheden regen van de afgelopen dagen goed verwerkt. De locaties waar (dreigende) wateroverlast is opgetreden, worden in kaart gebracht om te bezien of structurele aanvullende maatregelen nodig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.