Home

Nieuws 492 x bekeken

Verzekeraars: hoosbuien zeer lokaal

Den Haag - De hoosbuien die van donderdag op vrijdag met name over het zuiden van het land trokken waren zeer lokaal. De zware buien zorgden bijvoorbeeld in de Gelderse plaatsen Opheusden, Rhenen en Achterberg voor een halve meter water in de straten.

Omdat de regen zeer plaatselijk was heeft het Verbond van Verzekeraars geen algemeen beeld van de schade die door de regenval is ontstaan. "Het was zo plaatselijk dat wij geen realistisch beeld kunnen geven", zei een woordvoerder vrijdag.

Het verbond constateert dat zich steeds vaker extreem weer voordoet. Net als bijvoorbeeld waterschappen en natuurbeheerders waarschuwen de verzekeraars dat daarmee rekening moet worden gehouden bij nieuwbouwplannen. "Het gaat vaker en harder regenen. Rioleringen en watergangen hebben meer capaciteit nodig om enorme watermassa's ineens te kunnen afvoeren."

Of registreer je om te kunnen reageren.