Home

Nieuws 686 x bekeken

Uitstel Calamiteitenregeling tot 1 april 2016

Den Haag - De Calamiteitenregeling die dit jaar van kracht zou worden, is uitgesteld tot 1 april 2016.

De regeling moet de bestaande regeling Onwerkbaar weer en de regeling Werktijdverkorting vervangen.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de regels van het UWV vereenvoudigen en vervangen voor een nieuwe Calamiteitenregeling. De Calamiteitenregeling kent een uniforme wachttermijn van drie weken eigen risico en gelijke uitvoeringsbepalingen voor iedere sector.

De regeling zou dit jaar al van kracht worden, maar wordt uitgesteld tot 1 april 2016 om werkgevers en werknemers meer tijd te geven om afspraken te maken over de nieuwe regeling. Gebeurt dit niet dan treden als nog de eerder afgesproken voorstellen in werking.

Of registreer je om te kunnen reageren.