Home

Nieuws 1432 x bekeken 1 reactie

Topman Zwanenberg in RvC Vion

Boxtel – Ronald Lotgerink (53), topman van Zwanenberg Food Group, is toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van vleesconcern Vion Food. Lotgerink gaat aan de slag met specifieke aandacht voor financiën en marktverhoudingen.

Recent verwelkomde Vion Food al Tom Heidman in de RvC. Heidman bouwde een loopbaan op bij Albert Heijn en was later topman van C1000.

Zwanenberg Food Group is producent en exporteur van vleeswaren en vleesconserven. Voor zijn aanstelling bij Zwanenberg was Lotgering consultant bij onder meer accountantsbureau KPMG. Lotgerink is bestuurslid van Stichting Ik Kies bewust, dat een gezond voedingspatroon nastreeft. Naast Lotgerink en Heidman bestaat de RvC uit Ton van der Laan, topman van handelshuis Nidera, en twee personen uit de ZLTO-organisatie: voorzitter Hans Huijbers en Toon van Hoof.
Vion-topman Michiel Herkemij zegt verheugd te zijn met de komst van Lotgerink. "De Zwanenberg Food Group is onder leiding van Ronald Lotgerink door innovaties en verstandige acquisities gegroeid naar een belangrijke marktspeler met sterke merken." In 2013 realiseerde Vion een omzet van €7 miljard. De onderneming is eigendom van ZLTO, een organisatie van ruim 16.000 boeren en tuinders.

Eén reactie

  • Daan Megalomaan

    Vion moet zich concentreren op het weer gezond maken van de Nederlandse bedrijven. Dat is in het belang van de ZLTO leden.
    Het is dus uitermate logisch om Duitsland in het geheel weer te verkopen.
    Nou weet ik toevallig dat zich een partij heeft gemeld om heel DL over te nemen van Vion, maar Hans Huibers (net zo megalomaan als Daan van Doorn), vind het niet nodig om naar het bod te luisteren....
    Onbegrijpelijk en dom.

Of registreer je om te kunnen reageren.