AlgemeenNieuws

Sligro beschuldigt Noord-Brabant van staatssteun

Den Bosch – De provincie Noord-Brabant ontkent de aantijgingen van Sligro dat verboden staatssteun wordt gegeven bij de ontwikkeling van een Jumbo-supermarkt in Veghel. Sligro eist in een brief dat de provincie afziet van deelname aan de herontwikkeling van het erfgoedcomplex CHV Veghel, waar zich ook een Jumbo zou vestigen. Dat meldt Omroep Brabant. De provincie zou €7,7 miljoen in het complex steken.

Volgens Sligro draagt de provincie op deze manier op ontoelaatbare wijze bij aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo in deze plaats. Zo zou de zaak ook in Brussel moeten worden voorgelegd. Gedeputeerde Staten (GS) stellen dat er nog een besluit moet worden genomen over mogelijke medewerking van de provincie. Verder stelt de provincie in het Brabants Nieuwsblad het eens te zijn met Sligro: “Er is in de Provinciale Staten al gezegd dat er bij herontwikkeling van het complex in Veghel geen sprake mag zijn van verboden staatssteun.”

GS erkent wel dat met een aantal partijen wordt gewerkt aan behoud van dit ‘voor Brabant belangrijke erfgoed’. Hoe het complex herontwikkeld gaat worden, staat echter nog niet vast.

Het plan voor de megasuper van Jumbo is Sligro al langer een doorn in het oog. Er werd ook al een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning die gemeente Veghel verleende voor de plannen. Daarin moet nog een uitspraak volgen.

Jumbo wil ondertussen niet reageren op de actie van Sligro. “Het gaat nu tussen Sligro en de provincie, wij geven dus geen reactie”, aldus een woordvoerder in het Brabants Nieuwsblad.

Beheer
WP Admin