Home

Nieuws 781 x bekeken 4 reacties

PWC bezorgd over toppositie Nederlandse agrofoodsector

Amsterdam - Vijf megatrends bedreigen de Nederlandse toppositie van de agrofoodsector.

Dat blijkt uit een studie van PriceWaterhouseCooper (PWC) naar de toekomst van de Nederlandse agrofoodsector.
De dreigende trends die PWC beschrijft zijn demografische veranderingen, versnelde verstedelijking, versnelde technologisch ontwikkelingen, schaarste aan grondstoffen en verschuiving in economische kracht.

"Onze agrifoodbedrijven draaien op menselijk, intellectueel en financieel kapitaal. Op elk van deze terreinen dreigen in de toekomst tekorten",  aldus PwC. "Het werkende deel van de bevolking veroudert. Als we onze voorsprong willen houden, zijn er meer jonge mensen nodig met een focus op agrarische technologie, economie en sociologie."
De verstedelijking zorgt voor extra druk op de agrarische sector, onder andere door toename van maatschappelijke druk op de productiewijze.
PWC constateert dat de vraag naar Nederlandse zuivel internationaal toe neemt, maar dat de financiering van melkveebedrijven in Nederland lastiger wordt. De economie zorgt ervoor dat Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven steeds meer internationaal moeten gaan opereren, waardoor de structuur van de bedrijven ook moet veranderen.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zeg gewoon waar het op staat en dat de politiek ons een gelijk speelveld met het buitenland moet geven en dat het dan allemaal goed komt, ik hoef geen duur onderzoek te doen om tot de juiste conclusie te komen

 • bankivahoen

  PWC is sinds ze in ernstige opspraak zijn beland nog betrouwbaar?

 • agro1

  betrouwbaar of niet, het is wel de enig juiste analyse. komt wel goed, met ongeveer 2500 verdronken kalveren demp je een behoorlijke put. veel farma-afval in veevoer bijmengen brengt echt wel een beetje meer snelheid in het proces van afbraak. ciolos boppe!!!

 • koestal

  Financiering van melkveebedrijven is moeilijk,maar ook het vergunningen beleid is erg moeilijk dankzij de regeltjesdrift van de overheid ,je bent zo 5 jaar bezig om de benodigde vergunningen te krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.