Home

Nieuws 1496 x bekeken 2 reactieslaatste update:9 jul 2014

'Omslag nodig voor agrarische vakpers'

Lelystad - De landbouwjournalistiek moet de stormbal hijsen: er moet een omslag worden gemaakt naar online producties. Dat zegt voorzitter Bert Westenbrink van de jury voor de landbouwjournalistieke productie in 2013.

Afgaande op de inzendingen voor de prijs, maakt de agrarische vakpers niet de omslag naar online producties. "De hele doelgroep is al lang online. Boeren zijn net mensen. Je ziet dat alles online gaat", aldus Westenbrink.

Er waren dit jaar 52 inzendingen voor de Gouden Greep, waarvan zeven inzendingen werden genomineerd: zes printproducties en een televisieprogramma.

De Gouden Greep, de prijs voor de beste journalistieke productie, ging naar Esther de Snoo en Wim Esselink, met een productie over de mestverwerking in Boerderij en Boerderij Vandaag.

De tweede prijs ging naar Jacques Engelen van het blad Schaap.

Groenten en Fruit kreeg de Bronzen Greep voor een productie over buren in het decembernummer van 2013.

De jury toonde veel waardering voor het eigen onderzoek van De Snoo en Esselink over een vraagstuk, dat maatschappelijk relevant is.

Laatste reacties

  • Fermer

    Gefeliciteerd met jullie prijs. Is de winnende productie over mestverwerking nog ergens te vinden on-line?

  • Wim Esselink

    Beste Emmerei,

    Bedankt voor uw reactie. Het artikel wordt toegevoegd als pdf-bestand. Het is bovendien te vinden in Boerderij 'Het beste van 2013' vanaf pagina 62 (http://www.boerderij.nl/Digitaal-magazine/?title=48&tn=boerderij%20het%20beste%20van%202013). Het beste van 2013 is te bereiken via de link 'Boerderij digitaal' rechtsboven op de site.
    In het beste van 2013 ook het artikel 'Wonderkind in de verdachtenbank' van collega Martijn ter Horst. Dat artikel begint op pagina 3 en was een van de andere nominaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.