Home

Nieuws

Oekraïense economie gaat verder achteruit

Kiev - De economie van Oekraïne gaat dit jaar nog sterker achteruit dan eerder werd gevreesd. Dat voorspelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag bij de afronding van een bezoek van vertegenwoordigers van het fonds aan het land, dat zwaar leunt op de noodkredieten van het fonds.

Het IMF verwacht dat de Oekraïense economie dit jaar met 6,5 procent krimpt, waar eerder werd gerekend op een min van 5 procent. Oekraïne is meer geld kwijt aan defensie door de aanhoudende strijd met separatisten in het oosten van het land. Daardoor vallen ook de belastinginkomsten uit die regio tegen.

Om aan de voorwaarden voor de noodkredieten van het IMF te voldoen heeft de Oekraïense regering onder meer beloofd extra bezuinigingen door te voeren. Op basis van die belofte mag het land naar verwachting rekenen op een lening van circa $1,4 miljard. In totaal is Oekraïne voor zo'n $17 miljard aan noodleningen toegezegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.