Home

Nieuws 1 reactie

NVWA zoekt met spoed controleurs

Den Haag – Spoed! Dat staat bovenaan de vacature die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deze week naar buiten bracht. De controle-organisatie zoekt met grote haast toezichthouders.

Nederland moet van Brussel in plaats van 3 procent dit jaar 7 procent van de landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie, controleren. Mede daarom heeft de autoriteit meer toezichthouders nodig. Derogatiecontroles zijn fysieke administratieve meststoffen controles op (melk)veehouderijbedrijven. Controles zijn dus vooral op de administratie gericht, maar worden wel bij de (melk)veehouders aan tafel en op het bedrijf uitgevoerd.

Volgens de NVWA past het werven van extra controleurs binnen het verbeterplan om de toezichtcapaciteit binnen de organisatie op te schalen. De handhavers werken binnen een team van de afdeling Toezichtuitvoering Landbouw van de NVWA. Na een korte opleiding en een inwerkperiode voeren de kersverse inspecteurs zelfstandig controles uit op naleving van de derogatievoorwaarden. De NVWA laat weten dat deze controleurs ook ingezet kunnen worden voor inspecties op andere terreinen binnen de landbouw.

Eén reactie

  • Mozes

    De AIVD krijgt 25 miljoen extra voor het voorkomen van aanslagen door terugkerende jihad-strijders. In werkelijkheid is besloten de bezuiniging op de AIVD met 25 miljoen te verlichten. Er wordt dus nog steeds bezuinigd op de AIVD maar 25 miljoen minder.
    Terwijl ik dit in de krant lees, lees ik hier dat de controle op boeren meer dan verdubbelt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.