Home

Nieuws 881 x bekeken

Mondiale prijzen landbouwgewassen dalen verder

Parijs - De prijzen van belangrijke landbouwgewassen zullen de komende twee jaar blijven dalen en daarna stabiliseren. Dat schrijven de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO van de Verenigde Naties in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Volgens het rapport stabiliseren de landbouwprijzen op niveaus die hoger zijn dan in de periode voor 2008, maar wel duidelijk lager uitvallen dan de recente piekstanden.

Omdat consumenten steeds meer vleesproducten en suikers gaan eten, zal dit samen met een groeiende wereldbevolking een aanzienlijke vergroting van de landbouwproductie vereisen in de komende tien jaar, aldus het rapport. De OESO en de FAO denken dat opkomende markten in die periode ruim driekwart van de extra productie voor hun rekening zullen nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.