Home

Nieuws 2175 x bekeken 5 reacties

Minder melkveehouders willen uitbreiden

Roggel - Van de Nederlandse melkveehouders met meer dan 50 koeien heeft 27,2 procent uitbreidingsplannen. In 2013 lag dit percentage op 29,8 procent en in 2012 dacht 32,4 procent aan bedrijfsuitbreiding. Dit blijkt uit de RundveeScanner 2014 van AgriDirect, de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse melkveehouders.

In de periode april tot en met juni beantwoordden circa 8.000 melkveehouders met minimaal 50 koeien vragen over de bedrijfsactiviteiten, investeringsplannen en toekomstintenties. Op 53,9 procent van de melkveebedrijven met een bedrijfshoofd van 50 jaar of ouder kan men rekenen op een opvolger of is er reeds een opvolger in de maatschap opgenomen. In 2013 rekende 55,9 procent van deze groep op een opvolger. Het percentage melkveehouders met beëindigingsplannen ligt dit jaar op 1,2 procent en is daarmee vergelijkbaar met 2013.

Laatste reacties

 • koestal

  In Drenthe willen ze nog wel uitbreiden,maar worden geblokkeerd door bezwaren van de milieufederatie bij de de aanvraag van een NB vergunning

 • farmerbn

  Er is een verschil in willen en doen. Zijn daar ook historische cijfers van en wat was toen het verschil tussen willen en doen? Alleen willen zegt niets behalve dat de tegenstanders die cijfers gaan misbruiken.

 • haam

  rekenkundig klopt het wel want wie in 2012 noch dacht aan uitbreiding heeft een aantal dat al wel gedaan en trek je die er vanaf kom je vanzelf op huidige aantal. want als ze allemaal zouden blijven denken aan uitbreiding zou het aantal moeten oplopen. simpel toch.

 • Piet, Midden-Europa

  Uiteindelijk heeft uitbreiding/investeren een financiele kant ; of je Portemenee wordt dunner (zeker op korte termijn), of de financiele lasten worden zwaarder !!!... ''Het is niet alleen Goud wat blinkt''

 • Broes

  @koestal; bezwaren - van wie dan ook - tegen een NB-vergunning worden alleen gehonoreerd als ze gegrond zijn. Dan heeft de aanvrager zijn huiswerk niet goed gedaan. Dat kan je de bezwaarmaker niet verwijten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.