Home

Nieuws 533 x bekeken

Landbouwomzet Dow gestegen

Midland – De landbouwdivisie van Dow Chemical heeft het tweede kwartaal een omzet geboekt van $1,9 miljard (€1,4 miljard), 3 procent meer dan een jaar eerder.

De winst voor belastingen, rente en afschrijvingen is $9 miljoen gedaald tot $281 miljoen (€208 miljoen). De chemiereus als geheel meldde een winstdaling van 62 procent, maar dit cijfer is vertekend.
Vorig jaar betaalde het staatsoliebedrijf van Koeweit een schadevergoeding aan Dow Chemical van $2,2 miljard. De Koeweiti betaalden de vergoeding als compensatie voor het terugtrekken uit een groot petrochemisch complex in 2008. De totale omzet van Dow Chemical steeg in het tweede kwartaal dan enkele procenten.
Dow Chemical zegt dat in het eerste halfjaar het bedrijfsresultaat uitkomt op omgerekend €601 miljoen, een record. Het bedrijf verwacht dat ook in het tweede halfjaar resultaten goed zullen zijn, mede omdat in Brazilië naar verwachting wel veel zal worden geïnvesteerd in een zo hoog mogelijke opbrengst. Lagere prijzen voor graan en oliezaden raken de markt vooralsnog niet hard, aldus Dow. Eerder kwam kunstmestconcern Yara tot dezelfde conclusie.
De verkoop van gewasbeschermingsmiddelen is 3 procent gestegen ten opzichte van 2013, waarbij het bedrijf uit Michigan vooral meer insecticiden verkocht in alle verkoopregio's. Omzetgroei met herbiciden in Noord-Amerika en Latijns-Amerika werd deels teniet gedaan door minder herbicidenomzet in de verkoopregio Europa, Afrika en het Midden-Oosten en Azië.
In Europa werd door het weer wat vroeger dan gewoon herbiciden toegepast in graan. De verkoop van zaden is eveneens 3 procent toegenomen. In Latijns Amerika is het areaal zonenbloemzaden gedaald maar in Noord-Amerika en Latijns-Amerika is de verkoop van sojazaad en maiszaad is toegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.