Home

Nieuws 1552 x bekeken 3 reacties

Kamerlid ontevreden over inzet LTO bij pilot

Den Haag – VVD-Kamerlid Bart de Liefde vindt dat LTO Nederland te weinig deelnemers aanlevert voor de pilot eerlijke handelspraktijken.

Dat stelt hij in Kamervragen aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Volgens De Liefde heeft tot nu toe slechts één coöperatie zich via LTO aangemeld voor de pilot, een tweede coöperatie overweegt dit te doen.

De Liefde vraagt Dijksma om ook andere belangenorganisaties uit de land- en tuinbouw te benaderen om deel te nemen aan de pilot. Het Kamerlid zegt dat boeren en tuinders nu te weinig op de hoogte zijn van de pilot, terwijl ze wel klachten hebben over oneerlijke handelspraktijken.

De pilot "Oneerlijke Handelspraktijken in de agroketen" is in september vorig jaar van start gegaan. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om oneerlijke handelspraktijken aan te kaarten.

Laatste reacties

 • Ferm

  De grootste oneerlijke handelspraktijk is dat de kwaliteitseisen niet bij de supers liggen, maar bij de producenten. Zolang dit kan en mag voortbestaan, dus dat producten die aan mindere eisen dan de Nederlandse hoeven te voldoen wel hier in de schappen mogen liggen, lijkt me een pilot vanuit de sector een doekje voor het bloeden.

 • ikkethuis

  Hoge kwaliteitseisen, en als er te weinig wordt verkocht, of er is te veel ingekocht, is de producent degene die alles betaald want men komt dan met de eisen waaraan iets niet helemaal aan voldoet.

 • leftturn

  was ook wel ietwat naief om te denken dat we als boeren iets van deze regeringspartijen serieus nemen.
  denk al snel: zet maar bij de rest, morgen komt van gansewinkel, kan die het mooi meenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.