Home

Nieuws 1333 x bekeken 8 reacties

Groene algen op meer Franse stranden

Rennes – Op verschillende stranden langs de Normandische en Atlantische kust van Frankrijk doet zich deze zomer een groene-algenplaag voor. Normaal gesproken hebben alleen stranden in Bretagne te maken met de overlast, maar dit jaar lijkt het probleem zich verder uit te breiden.

Op enkele stranden in Calvados is sinds begin juli al meer dan duizend ton van de algen verwijderd. De grote hoeveelheden groene algen worden over het algemeen veroorzaakt door te hoge nitraatconcentraties in het oppervlaktewater die op hun beurt meestal worden toegeschreven aan de veel voorkomende intensieve veehouderij in deze gebieden.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Er is geen intensieve veehouderij in de calvados.

 • alco1

  Organische bemesting?

 • minasblunders1

  Merkwaardig! Want laat nu juist de intensieve bedrijven de kringlopen keurig sluitend krijgen......................

 • farmerbn

  Vroeger had mijn moeder een aquarium en als de zon daarop scheen kreeg je algengroei. Dus niet alleen mest geeft algen maar dat wordt wel vaak veronderstelt door de tegenstanders van veehouderij.

 • koestal

  ja hoor ,geef de boeren maar weer de schuld,dat is zo gemakkelijk,wat denken ze van al die riooloverstorten ? die lozen het ongezuiverd bij grote regenval

 • geen boer

  deze algen liggen op het strand. Kan me niet voorstellen dat door intensieve veehouderij de nitraat- (of wat voor andere dan ook) concentratie in open zee in een gebied met zeer sterke zeestromingen blijvend doet verhogen.
  En daarbij, er is daar lang niet overal intensieve veehouderij, en die lozen ook zomaar niet op het oppervlaktewater. Hier moet iets anders spelen.

 • ACB

  Of fabrieken, schepen????

 • Jan van het Zand

  Patrick en squarepants zijn een algenfabriek onder water begonnen ter bevordering van de biologische energievoorziening van Frankrijk. Nu nog Fransmannen die het licht zien.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.