Home

Nieuws 2537 x bekeken 1 reactie

Grasland in twee maanden €3.300 goedkoper

Apeldoorn - De waarde van een hectare grasland is in twee maanden tijd met ruim €3.300 per hectare gedaald.

Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster. Gemiddeld ligt de grondprijs in juni op €52.484 per hectare. Dit is op basis van de grondaktes die in juni zijn geregistreerd bij het Kadaster. De prijs ligt iets lager vergeleken met de maand ervoor. Voor bouwland rolt er een gemiddelde uit van €57.160 per hectare. Iets hoger dan mei.

Opvallend is de ontwikkeling van de prijs voor grasland. In twee maanden tijd zakte de prijs van €48.878 naar €45.557 per hectare in juni. Vorig jaar werd er in juli en september meer dan €50.000 per hectare betaald voor grasland. In januari dit jaar werd er nog gemiddeld €52.000 per hectare betaald.

In de zomermaanden vinden er minder grondtransacties plaats. Makelaarsvereniging NVM sprak vorige week tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers Agrarisch & Landelijk vastgoed de verwachting uit dat de grondprijs stabiel blijft, maar in landbouwvriendelijke omgevingen verder stijgt, vanwege de goede vraag en het beperkte aanbod.

Eén reactie

  • pieterfranken1

    Waarom zal die niet gewoon dalen. In de akkerbouw zien de prijzen er slecht uit. De melkveehouderij ziet er ook niet meer zo rooskleurig uit als een aantal maanden terug

Of registreer je om te kunnen reageren.