Home

Nieuws 663 x bekeken

General Mills wil klimaatverandering tegengaan

Minneapolis – General Mills wil nieuwe en voor de voedingsindustrie toonaangevende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen in de keten te helpen verminderen.

Het concern uit Minnesota belooft tevens bij politiek en bedrijfsleven zich hard te maken om werk te maken van het tegengaan van opwarming van de aarde.
General Mills is onder meer bekend van Cheerios-ontbijtgranen, Häagen-Dazs-ijs en Yoplait-yoghurt. Het bedrijf geldt als een van de grootste voedingsconcerns wereldwijd. De onderneming komt in actie na de Behind the Brands-campagne van Oxfam, waarbij bijna 240.000 mensen wereldwijd een petitie tekenden om voedselbedrijven op te roepen te helpen voorkomen dat wereldwijd temperaturen meer dan 2 graden Celsius stijgen.
Meer dan 90 procent van de klimaatbedreigende uitstoot van General Mills vindt plaats in de toeleveringsketen, aldus Oxfam, en die kan door de macht en kracht van de onderneming tot verandering komen. Volgens algemeen directeur van Oxfam Novib, de Nederlandse tak van Oxfam, Farah Karimi laat General Mills zien een leider te willen zijn. "Ik hoop dat andere voedselbedrijven zoals Kellogg nu snel volgen."
Concreet zegt General Mills toe voor augustus 2015 te bepalen welke maatregelen het neemt om de uitstoot van broeikasgassen in de hele leveringsketen te verminderen. De onderneming streeft ernaar om per 2020 de ontbossing die ontstaat door zijn leveringsketen, bijvoorbeeld kap om ruimte voor sojateelt te creëren, tot nul te reduceren. Het bedrijf belooft tevens zijn drie grootste leveranciers van palmolie en suikerriet bekend te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.