Home

Nieuws 741 x bekeken 2 reacties

Geld productschap niet direct naar boer

Den Haag - Als er na de opheffing van de productschappen nog vermogens over zijn, worden die niet rechtstreeks uitgekeerd aan de ondernemers die daaraan hebben meebetaald.

Dat schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp in de stukken over de wet waarmee de productschappen worden opgeheven.

Kamp zegt dat een rechtstreekse uitkering aan ondernemers door de Europese Unie zou worden opgevat als - ongeoorloofde - staatssteun. De minister zegt dat de overgebleven gelden algemeen besteed zullen worden ten behoeve van de groep ondernemers die de heffingen heeft bijeengebracht.

Als er een tekort is, kan nog een naheffing worden opgelegd aan de bedrijven die onder het productschap vielen toen het werd opgeheven. Bedrijven die tussentijds zijn gestopt, krijgen geen heffing. Als het in de praktijk lastig is om achteraf een heffing op te leggen, dan wordt het bedrag bijgepast vanuit de staatskas.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Een ding is zeker NIET in de staatskas. Boeren geld blijft boeren geld . De NVV of de producenten organisatie moeten het geld claimen en er liggen nog miljoenen en ook nog geld van het voormalig Landbouwschap.

  • Marco22

    Dus productschap was dus belastinggeld volgens Kamp. Onzin, europa wordt er te pas en on te pas bij gehaald om bewindslieden hun gelijk te behalen.
    Door boeren opgebracht en is dus boerengeld.
    Zou dierengezondheid fonds dan ook belastinggeld zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.