Home

Nieuws 1317 x bekeken

Geen vergoeding extra kosten T-rijbewijs

Den Haag – De overheid draagt niet bij aan de extra kosten die agrarische opleidingscentra moeten maken voor het geven van rijles voor het trekkerrijbewijs. Dat schrijft minister Melanie Schultz Van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in reactie op Kamervragen de VVD.

"Er komt vanuit het ministerie geen afzonderlijke bekostiging voor het verzorgen van de opleiding voor het T-rijbewijs. Een dergelijke bekostiging is er ook niet voor de andere rijbewijscategorieën die beroepsmatig worden gebruikt",  aldus Schultz.
De kosten voor de lessen zullen stijgen, omdat  het voor het rijbewijs verplicht is dat er een instructeur op het voertuig mee  rijdt. Ook moeten cursisten met een aanhanger oefenen in het verkeer. Dat is nu nog niet nodig. Onderwijsinstellingen zullen hiervoor aangepaste trekkers en aanhangers moeten aanschaffen.   Schultz verwacht wel dat de scholen hiervoor de rijksbijdrage voor het onderwijs zullen gebruiken.
Het ministerie is nog in overleg met de opleidingscentra over de invoering van de nieuwe regels. Schultz benadrukt daarbij dat het zo laag mogelijk houden van de kosten van de lessen en het examen voor de cursist uitgangspunt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.