Home

Nieuws 2 reacties

Fransen voeren sterrensysteem vlees in

Parijs – Frans vlees krijgt een sterrensysteem dat gebaseerd is op de kwaliteit. De beste stukken vlees kunnen maximaal drie sterren krijgen, mindere delen krijgen één of twee sterren. Dat staat in een besluit van het ministerie van economische zaken.

Doel van het systeem, dat het ministerie zelf vergelijkt met dat voor de horeca, is 'het voor de consument veel eenvoudiger en begrijpelijker te maken om vlees te kunnen beoordelen. ' De klant hoeft dan weinig of niets te weten van aanduidingen als rosbief, biefstuk, lende- of andere lappen maar kan afgaan op het aantal sterren, zo denkt het ministerie. De consumentenbond UFC-Que Choisir juicht het idee toe: ''Omdat mensen veel minder vers vlees en meer kant-en-klaar eten kopen, is ook de kennis over dat vlees afgenomen.''

Laatste reacties

  • Ferm

    Moet je nog wel weten welk stuk vlees je waar voor kunt gebruiken.

  • trijnie

    Raar systeem. Je kunt toch alle vlees niet bij elk gecht gebruiken? Je stopt toch geen biefstuk in de soep? Snap het niet helemaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.